Proteklog vikenda, u nedjelju, 20. lipnja 2021. godine, održano je 1. Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici škole Malac Genijalac.

Malac Genijalac Čakovec može se pohvaliti s 4 učenika koji su osvojili medalje u svojim kategorijama:

Franka Petran 2.mjesto, Krsto Klobučarić 2.mjesto, Lovro Pušić 2.mjesto i David Sečan 3.mjesto.

Sudjelovala su 124 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a natjecali su se u 3 starosne skupine u dvije kategorije: pismeni dio i mentalni dio. Raspoređeni su bili u 4 termina kako bismo ispoštovali epidemiološke mjere.

Škola Malac Genijalac se bavi mentalnom aritmetikom, a glavni alat je abakus. Kad rade s obje ruke, aktivne su obje hemisfere mozga i dolazi do potpunog razvoja mozga. Prvenstveno radimo na poboljšanju koncentracije, pažnje, pamćenja, logičkog razmišljanja – sveg onog što je djeci potrebno u školi, ali i svakodnevnom životu.

Naši Malci mogu vizualizirati abakus u glavi te računati i nekoliko brojeva u samo jednoj sekundi!

Na otvaranju natjecanja, pozdravni govor je održala Ines Slunjski, vlasnica škole Malac Genijalac u Varaždinu, a natjecanje su uveličali i Vladimir Novicki, idejni tvorac i osnivač Malca Genijalca, Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina te predstavnici škola iz ostalih gradova Hrvatske, uz neizostavnu podršku roditelja naših malaca.

Natjecanje je prošlo izvrsno, a Malci, ali i svi ostali su stekli vrijedno iskustvo za budućnost.

 

Veselimo se novim uspjesima naših Malaca Genijalaca!