ZNANSTVENE ČAROLIJE (STEAM RADIONICE – Science, Technology, Engineering, Arts and Math)

Za djecu od 4 do 14 godina   

Iskusne i stručne profesorice

Razvijanje samopouzdanja / Razvoj kreativnosti, motorike, radnih navika / Razvoj digitalnih vještina / Razumijevanje svijeta oko sebe / Zabavni pokusi iz kemije i fizike / Proučavanje svojstava magneta / Kreativna upotreba otpada / Učenje kroz igru / Učenje uz mnogo zabave / Ljetno druženje…

Trajanje radionica: 60 minuta, u poslijepodnevnim terminima nakon 16h.
Cijena za 1 tjedan (4 radionice) iznosi 200 kuna.
Možete odabrati jedan, dva ili više tjedana, ovisno o željama i interesima.

6.7.– 9.7. Fizika/Kemija

13.7. – 16.7. Modelarstvo/Robotika ili  Fizika/Kemija

20.7. – 23.7. Modelarstvo/Robotika ili Biologija/Fizika

27.7. – 30.7. Modelarstvo ili Biologija/Fizika

3.8. – 6.8. Modelarstvo / Biologija

9.8. – 12.8. Kemija

17.8. – 20.8. Fizika / Biologija

23.8. – 26.8. Robotika

12.7. – 16.7. i/ili 19.7. – 23.7. Glazbene radionice (Prelog i Mursko Središće)

9.8. – 13.8. i/ili 23.8. – 27.8. Glazbene radionice (Čakovec)

*raspored radionica podložan je manjim promjenama

MODELARSTVO I MAKETARSTVO    

Voditeljica: Renata Martinec, učiteljica tehničke kulture i fizike

Modelarske tehnike služe za razvoj vještina, motorike, radnih navika, razvijanje kreativnosti i niz drugih korisnih elemenata za razvoj djece. Malim modelarima obrada materijala i pretvorba u korisne tehničke tvorevine i uporabne predmete izvrsno je opuštanje nakon vrtića i školskih obaveza, a nekima je i kvalitetna priprema za natjecanja Tehničke kulture.

Radovi koje će polaznici izrađivati nastat će od mekanog drveta koje je vrlo jednostavno za obradu pa ga djeca s lakoćom obrađuju i stvaraju nove oblike, a gotove radove odnose svojim kućama.

Za djecu od 5 – 14 godina.

INFORMATIKA – ROBOTI  烙        

Voditeljica: Silvija Micek, učiteljica informatike

Na radionicama će biti naglasak  na razvijanju digitalnih vještina i vještina programiranja na zabavan način uz inovativan pristup sa željom da djeca od korisnika postanu stvaratelji i oblikuju našu budućnost.

Cilj ovih radionica je djecu naučiti odgovorno i sigurno koristiti tehnologiju, naučiti ih da tehnologija nisu online igre i društvene mreže, da djeca sama mogu stvarati različite obrazovne sadržaje, osjetiti radost stvaranja i dijeljenja vlastitih sadržaja s obitelji i prijateljima.

Planirane aktivnosti na radionicama:

  • Robotko – Lego Spike i Lego WeDO roboti – sastavljanje robota, spajanje robota na računalo, stvaranje blokova naredbi, pokretanje robota i vožnja poligonom.
  • Scratch – Djeca programirajući u Scratchu mogu bez velikog napora naučiti samostalno izrađivati jednostavne računalne igrice i programe.

FIZIKA 

Voditeljica: Marina Trstenjak Petran, prof. fizike

Magnetne skulpture: Igra magnetima (proučavanje svojstava magneta (koje predmete privlače, a koje odbijaju), djelovanje magneta (papir, drvo, ruka, vožnja po stazi)); Magnetne skulpture (izrada raznih skulptura od magneta i predmeta koje magnet privlači)

Toranj od špageta: Neobične ravnoteže (kako izraditi neobične ravnoteže- npr. pomoću čaše, žlice, vilice i čačkalice ili izrada ptice koja stoji na vrhu kljuna…); Toranj od špageta (izrada tornja od špageta i pjenastih „marshmallow“ bombona)

KEMIJA   

Dorotea Žvorc, prof. kemije i biologije

Djeca će na zanimljiv u poticajan način upoznati svijet pokusa i kemijskih promjena i reakcija. Neki od pokusa koje će djeca raditi su: Slonov kaladont, Crna mamba, Model aparata za gašenje požara, Duh u boci, Kristalizacija modre galice, soli i šećera, Kako posrebriti metale, Bojanje plamena, Vrući led, Kemijski vrt, Krijesnice, Implozija limenke, Ples modrozelenog plamena, Vatreni tornado, Magla u boci…

BIOLOGIJA       

Monika Cindrić, prof. biologije i kemije

Ove godine obrađujemo teme iz ekologije – upcycling ili kreativna ponovna upotreba otpada. Kako nastaje papir, za što ga sve koristimo i što možemo napraviti od njega? Djeca će napraviti motivacijsku pločicu s tajanstvenom porukom i kućicu za kukce za vrt ili balkon.

LJETNE GLAZBENE RADIONICE  

Tihana Novak, prof. glazbene kulture

Ljetne glazbene radionice zamišljene su kao ciklus od pet dana (jedan tjedan). Kroz igru, priču, pokret maštamo, plešemo i pjevamo i obuhvaćamo sve glazbene aktivnosti. Primjereno uzrastu djece 4 – 8 godina, na njima razumljiv i pristupačan način doprinosimo razvoju ljubavi prema glazbi, ali razvijamo i socijalne, emocionalne i fizičke vještine u razigranom i radosnom glazbenom okruženju.

PRIJAVE: u Studiju Žerjav 098 613 620