Strani jezici

ENGLESKI, NJEMAČKI, TALIJANSKI, FRANCUSKI, ŠPANJOLSKI, MAĐARSKI, RUSKI, HRVATSKI ZA STRANCE, SLOVENSKI, KINESKI, ŠVEDSKI

Programi za djecu vrtićke dobi

Učenje stranog jezika od najranije dobi siguran je put da svoje dijete uvedete u bogat svijet multikulturalnosti, druženja i uspjeha.
Naglasak je prvenstveno na učenju i pamćenju kroz igru, pjesmice, ponavljanja, brojalice i mnogo zabave i veselja.

Odaberite za svoje dijete između nekoliko varijanti:

  • Engleski jezik (od 3 godine starosti) u Rođendaonici Prugi i Prijatelji
  • Engleski i njemački jezik (od 3 godine starosti) u više od 20 vrtića u cijeloj Međimurskoj županiji).
  • Engleski i njemački jezik u prostorima Studija Žerjav

Programi za školarce

Nudimo grupe engleskog i njemačkog jezika kao dopuna učenju u školi kako bi djeca čim više iskoristila i unaprijedila svoje potencijale.

Ili odaberite grupu novog jezika koji dijete još ne uči u školi.

Programi za odrasle (USTANOVA)

Odaberite rad u grupi u našoj školi, individualnu nastavu, nastavu u prostorima Vaše tvrtke ili rado preko skype-a.
Ustanova Centar stranih jezika STUDIO ŽERJAV nudi programe učenja stranih jezika koji su verificirani od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta što omogućuje:

  • Izdavanje javne isprave – svjedodžbe
  • Upis stupnja znanja stranog jezika u e-radnu knjižicu
  • Izvođenje verificiranih programa od strane kvalificiranih predavača

Nastava je organizirana u modulima od 70 sati, a svaki polaznik na završetku modula pristupa završnoj provjeri znanja.
Na kraju pojedinog stupnja polaznici pristupaju završnom ispitu kako bi dobili svjedodžbu koja je dokaz vladanja jezikom na razini stupnjeva prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (CEFR) koji utvrđuje 6 stupnjeva znanja stranog jezika: A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Polaganje ispita i izdavanje završne svjedodžbe uključeno je u cijenu programa učenja stranog jezika.

Trajanje programa učenja stranih jezika po stupnjevima Vijeća Europe:
A1 (Pripremni stupanj) – 2 modula po 70 sati (140 sati)
A2 (Temeljni stupanj) – 2 modula po 70 sati (140 sati)
B1 (Prijelazni stupanj)– 4 modula po 70 sati (280 sati)
B2 (Samostalni stupanj) – 2 modula po 70 sati (140 sati)
C1 (Napredni stupanj)- 4 modula po 70 sati (280 sati)
C2 (Vrsni stupanj) – 2 modula po 70 sati (140 sati)

Novi polaznici mogu provjeriti svoje znanje pristupanjem ispitu za određivanje znanja ili individualnom razgovoru s našim iskusnim predavačima.

Opis stupnjeva vladanja stranim jezikom >>

Međunarodni ispiti

Cambridge ESOL ispiti najbolje su rješenje za mlade i odrasle koji žele potvrdu svog vladanja engleskim jezikom, a provode se u suradnji s British Councilom (Britanskim Savjetom) u Hrvatskoj.

Navedeni ispiti međunarodno su priznati te omogućuju našim kandidatima studiranje u inozemstvu i veću konkurentnost kod natjecanja za poslove u stranim zemljama, ali i u Hrvatskoj:
KET (Key English Test), odgovara stupnju A2
PET (Preliminary English Test), odgovara stupnju B1
FCE (First Certificate in English), odgovara stupnju B2
CAE (Certificate in Advanced English), odgovara stupnju C1
CPE (Certificate of Proficiency in English), odgovara stupnju C2

IELTS (International English Language Testing System) je test kojim se utvrđuje razina jezičnih kompetencija kod kandidata koji rade ili studiraju u zemljama ili institucijama gdje je engleski službeni jezik. Ukoliko želite studirati ili raditi u Velikoj Britaniji, Irskoj, Australiji ili Kanadi, ovo je test za Vas.

Opis stupnjeva vladanja stranim jezikom prema Zajedničkom europskom referentnom okviru: (ovdje možeš staviti poveznicu –cijelu ljestvicu od A1 do C2 – označena je niže ljubičastom bojom)

Opis stupnjeva vladanja stranim jezikom >>

Stupnjevi vladanja stranim jezikom

Opis stupnjeva vladanja stranim jezikom prema Zajedničkom europskom referentnom okviru.
Ljestvica za samoprocjenu polaznika – za što je polaznik osposobljen nakon odslušanog cijelog stupnja:

A1 – Pripremni stupanj
Polaznik može razumjeti i koristiti poznate svakodnevne izraze i vrlo jednostavne iskaze koji se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge te postavljati i odgovarati na pitanja o sebi i drugima kao npr. o tome gdje živi, o osobama koje poznaje i o stvarima koje posjeduje. Može voditi jednostavni razgovor uz pomoć sugovornika.

A2 – Temeljni stupanj
Polaznik može razumjeti izolirane rečenice i često rabljene riječi iz područja od neposrednog osobnog interesa (npr. jednostavne podatke o sebi i obitelji, informacije vezane za kupovanje, okolinu, posao). Može komunicirati u uobičajenim situacijama koje zahtijevaju jednostavnu i neposrednu razmjenu informacija o poznatim temama i aktivnostima. Može jednostavno opisati aspekte svog obrazovanja, okolinu te sadržaje iz područja zadovoljavanja neposrednih potreba.

B1 – Prijelazni stupanj
Polaznik može razumjeti glavne misli jasnog, standardnog razgovora na poznate teme s kojima se redovito susreće na poslu, u školi, u slobodno vrijeme itd. Može se snalaziti u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja kroz područje na kojem se taj jezik govori. Može proizvesti jednostavan vezani tekst na poznatu temu ili temu od osobnog interesa. Može opisati doživljaje i događaje, svoje snove, nade i težnje te ukratko obrazložiti i objasniti svoja stajališta i planove.

B2 – Samostalni stupanj
Polaznik može razumjeti glavne misli složenog teksta o konkretnim i apstraktnim temama, uključujući tehničke rasprave iz svog stručnog područja. Može komunicirati dovoljno tečno, što omogućuje normalnu interakciju s izvornim govornikom bez napora s bilo koje strane. Može proizvesti jasan, detaljni tekst o velikom broju tema te objasniti svoja stajališta o nekoj aktualnoj temi navodeći prednosti i nedostatke različitih opcija.

C1 – Napredni stupanj
Polaznik može razumjeti složene, duže tekstove iz različitih područja i prepoznati implicitna značenja. Može se izražavati tečno te fleksibilno i učinkovito koristiti jezik u društvenim, akademskim i poslovnim situacijama. Može proizvesti jasan, dobro strukturirani, detaljni tekst na složene teme pokazujući da se uspješno služi jezičnim obrascima, konektorima i kohezivnim sredstvima.

C2 – Vrsni stupanj
Polaznik može bez poteškoća razumjeti sve što čuje ili pročita. Može sažeti informaciju iz različitih usmenih ili pisanih izvora, suvislo i jasno prenoseći argumente i činjenice. Može se izražavati vrlo tečno i precizno te razlikovati i finije nijanse značenja čak i u složenijim situacijama.

Konverzacijski tečaj

Želite čim više vježbati govor i razvijati svoje komunikacijske vještine? Upišite naše grupe konverzacije te usavršite svoj govor uz naše vrsne profesore i uz rad s izvornim govornicima.

Online učenje

Želite učiti strani jezik iz udobnosti svog doma preko Skype-a, Zoom-a ili sličnih platformi?
Mi ćemo Vam to omogućiti.

Croatian for Foreigners

We offer courses for foreigners who want to learn Croatian or just improve their existing knowledge. Our teachers are highly skilled and with many years of experience.
Don’t hesitate to contact us and ask for our advice. You can choose one-to-one lessons or study in small groups. We look forward to finding the best solution for you.